top of page

Mathilde Wantenaar

Belgische première Prélude à une nuit Américaine door Antwerp Symphony OrchestraVanavond (24 maart) beleeft mijn Prélude à une nuit Américaine haar Belgische première, uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Eduardo Strausser in de Koningin Elisabethzaal. Zo’n negen jaar geleden speelde het orkest als onderdeel van de soundmine stage voor compositie mijn eerste kleine stuk voor orkest ‘Schemering’, gedirigeerd en in het gehele maakproces liefdevol en enthousiast begeleid Wim Henderickx. Het was voor mij een sleutelmoment. Blij, maar ook verdrietig ben ik vandaag in Antwerpen. Ik had het zo graag willen delen met Wim en hem nogmaals bedanken voor alles wat hij voor mij heeft betekend.


//


Tonight (24 March), my Prélude à une nuit Américaine will have its Belgian premiere, performed by the Antwerp Symphony Orchestra, conducted by Eduardo Strausser in the Koningin Elisabethzaal. Nine years ago as part of the soundmine course for composition the orchestra played my first small orchestral piece ‘Schemering’, conducted and during the entire process lovingly coached by Wim Henderickx. This was a pivotal moment for me. Happy, but also sad, I am in Antwerp today. I would have loved to share this moment with Wim and to thank him again for everything he has done for me.Comments


Mathilde_PCC_VGilstPhotography_2 Lage kw
bottom of page