top of page

Mathilde Wantenaar

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Prélude à une nuit américaine


Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw. Beeld Melle Meivogel

Op donderdag 29 april zal het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Markus Poschner een concert met muziek van Wantenaar, Brahms en R. Strauss uitzenden, opgenomen in het concertgebouw. Het orkest opent met een werk van de Nederlands componist Mathilde Wantenaar. In haar Prélude à une nuit américaine combineert ze jazzy Amerikaans en zwoel impressionistische Frans. Maar bovenal is het, in haar eigen woorden ‘een ongegeneerd groots romantisch gebaar’. Topsolisten Kian Soltani en Emmanuel Tjeknavorian brengen in Brahms’ Dubbelconcert de hartverwarmende schoonheid van zijn muziek tot klinken. Het symfonische gedicht van Strauss over de overgang van het leven naar de dood is bij Markus Poschner in zeer goede handen.


Programma

Wantenaar — Prélude à une nuit américaine for orchestra

Brahms — Dubbelconcert

R. Strauss — Tod und Verklärung


Locatie — Online

Datum — do 29 apr 2021

Tijd — 20:30

Prijs — € 7,50 - € 17,50 

Thea Derks werd uitgenodigd voor de opname in het concertgebouw. Lees er meer over in haar artikel op www.klassiekvannu.nl en/of luister naar de podcast.


Om toch nog wat leven in de coronabrouwerij te brengen zoeken organisaties telkens nieuwe wegen. Zo kreeg ik een uitnodiging om live een festival in Aix-en-Provence bij te wonen, dat verder alleen als stream, zonder publiek wordt uitgevoerd. Helaas stond een Himalaya aan ver- en geboden dit welkome tripje in de weg. Gelukkig bood het Nederlands Philharmonisch Orkest me ongeveer tegelijkertijd de kans een opname bij te wonen voor een gestreamd concert op 29 april, met onder andere Prélude à une nuit américaine van Mathilde Wantenaar.


Commenti


Mathilde_PCC_VGilstPhotography_2 Lage kw
bottom of page