top of page

Mathilde Wantenaar

Première bij Strijkkwartet Biënnale op Radio 4


Photo: © Meinke Klein

Met pijn in het hart besloot de organisatie van de Strijkkwartet Biënnale om de editie van 2022 te annuleren. Door de onduidelijkheid over de maatregelen die zouden gelden tijdens de biënnale was het niet mogelijk om een alternatief scenario voor te bereiden. Speciaal voor het Avondconcert stelde de organisatie wel twee prachtige programma's samen waarin topstrijkkwartetten en musici uit de aanstormende generatie alsnog te horen zijn.


Op 30 januari spelen verschillende strijkkwartetten in het Muziekgebouw aan het IJ. 's Middags vinden opnames plaats die op 6 februari te horen zijn in het Avondconcert. En 's avonds spelen een aantal strijkkwartetten live. Zo is er voor alle strijkkwartetfans toch kans om te genieten van het moois dat de Biënnale te bieden heeft. En alvast voor in de agenda: de Strijkkwartet Biënnale van 2024 vindt plaats van 27 januari tot met 3 februari.


Programma


Belinfante Kwartet

Mathilde Wantenaar - deel uit Strijkkwartet nr.1


Cuarteto Casals

Joseph Haydn - Strijkkwartet op.20/3

Felix Mendelssohn - Strijkkwartet nr.33, op.44


Borusan Quartet

Fanny Mendelssohn - Strijkkwartet

Fazil Say - Divorce


Karski Quartet

Grazyna Bacewicz - Strijkkwartet nr.4 - deel IDeze uitzending staat gepland voor 30 januari 2022 van 20:00 tot 23:00 en is beschikbaar rond 23:30 uur. Luister het hier op Radio 4!

Comments


Mathilde_PCC_VGilstPhotography_2 Lage kw
bottom of page