top of page

Mathilde Wantenaar

VSCD Ovatie 2019: Nominaties voor de Klassieke Muziekprijs bekend

Vandaag maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties de nominaties voor de VSCD Klassieke Muziekprijs bekend. Genomineerd voor de Ovatie 2019 – de meest indrukwekkende podiumprestatie van het afgelopen seizoen – zijn Amsterdam Sinfonietta met de Italiaanse pianiste Beatrice Rana, het Nederlands Blazers Ensemble met het programma Bach & Soefi en Ralph van Raat met een Andriessen-programma.


 

De jury over Amsterdam Sinfonietta en pianiste Beatrice Rana

"In april 2019 trad Amsterdam Sinfonietta achtmaal op met de Italiaanse pianiste Beatrice Rana. Het ingenieuze, effectieve programma reikte van muziek voor strijkorkest van Mathilde Wantenaar via klavierconcerten van Bach tot repertoire voor piano solo van Bartók. Het samenspel tussen orkest en solist was heerlijk om mee te mogen maken; een geweldig bijeffect van lange tournees (en uitstekende musici, uiteraard).

Bij Bach leidde dat tot een expressief, warmbloedig, stevig klavierconcert dat echter nooit ouderwets-romantisch werd. Rana’s heldere spel, met – het lijkt niet te kunnen – parelend-stevige legatolijnen, was briljant. We hopen dat Amsterdam Sinfonietta en Rana een vervolgproject zullen plannen in de nabije toekomst."


 

De jury over het Nederlands Blazers Ensemble met het programma Bach & Soefi

"Bach & Soefi is een bijzondere productie van het Nederlands Blazers Ensemble, waarin oosterse en westerse (klassieke) muziek gecombineerd worden. De stromingen gaan moeiteloos in elkaar over en smelten samen zonder hun identiteit te verliezen, buitengewoon verrassend. De kracht van het Nederlands Blazers Ensemble is dat het in staat is om een samenhangend programma te presenteren met Bach & Soefi, niet alleen muzikaal maar ook wat betreft de vormgeving en de setting. In opdracht van het ensemble verzorgde de zeer getalenteerde componiste Mathilde Wantenaar de arrangementen en composities. Zoals altijd wordt er op hoog niveau gemusiceerd. Speciale aandacht voor de twee instrumentalisten Ali Ghamsari (tar en composities) en David Mackor (theorbe), en voor de zangeressen Elisabeth Hetherington en Haleh Seyfizadeh." 

Comments


Mathilde_PCC_VGilstPhotography_2 Lage kw
bottom of page